Bejelentés


AMC Rajongók Klubja Minket megfőzött!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Sörkifli

 

Ismét egy recept, amelyet egy AMC rajongó klubtársunktól tanultam:

 

Hozzávalók:

 

- 50 dkg liszt,

- 1 dl étolaj,

- 1 tk só,

- 5 dkg élesztő,

- 3 dl tej,

- kenéshez olvasztott zsír, só, pirospaprika.

 

A tésztához való anyagokból rugalmas, lágyabb tésztát készítek. Ha friss élesztőt használok, akkor langyos tejben, pici liszttel felfuttatom, de nyugodtan készülhet száraz élesztővel is. Általában géppel dagasztom, de kézzel sem nehéz.

 

A megkelt tésztát ketté veszem, két darabban nyújtom ki, hogy ne legyenek túl nagyok a kiflik. Szép, kerek formára nyújtom, vékonyabbra, 3-4 mm vastagságúra. Megkenem olvasztott zsír, só és pirospaprika keverékével. (Lehet vajat is olvasztani hozzá, de mi nagyon szeretjük az otthon sütött tepertőt, ezért volt mangalica zsírom, azzal kentem meg. Az eredeti recept is zsírt javasol.) Derelyevágóval négy felé vágom, majd a cikkeket ismét felezem, aztán még egyszer, vagyis 16 cikket készítek. Vastagabb végüktől befelé haladva feltekerem őket, azaz kis kifliket formálok belőlük.

 

24 cm-es, 2,5 l-es AMC sütőelemekbe rakom őket, tetejüket még kissé megkenem az olvasztott zsírral, ráfordítom az edényre a Navigeniót és alsó-felső sütéssel, közepes hőfokon rózsaszínűre sütöm.

 

Isteni finom! Azt nem tudom, mennyi ideig áll el, még nem volt rá ideje soha! Levesekhez esszük, pl. az újévi lencseleveshez, de bor vagy sörkorcsolyának is kiváló.

 

 

 

 

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!